Ciljevi

ECS-BRUSSELS pruža uslugu sveobuhvatnog praćenja evropskih pitanja, a na drugoj strani daje stručna znanja u području odnosa s državnim telima i poslovnim okruženjem u svim zemljama regije koja su povezana sa stalnim razvojem političkih sistema.

U Brusselsu, gdje je i sjedište ECS-BRUSSELS-a, naši se stručnjaci usredotočuju na pitanje funkcionalnih veza Evropske komisije, Evropskoga parlamenta i ostalih mjerodavnih institucija i organizacija. Zahvaljujući još davno uspostavljenim vezama s predstavnicima pojedinih država, interesnih grupa i pojedinih sektora, imamo važnu prednost kad je riječ o realizaciji strateških ciljeva lobiranjem i umrežavanjem.

ECS-BRUSSELS pomaže u rješavanju mogućih problema koji su rezultat provedbe carinske unije, a uključuju pravo tržišnog takmičenja, pravo intelektualnog vlasništva, instrumente čija je svrha uklanjanje tehničkih i trgovinskih prepreka, olakšanje transfera tehnologija, a borbu protiv nelojalne konkurencije da se čini efikasnom. Surađujući blisko sa svojim klijentima, ECS-BRUSSELS im pomaže da oblikuju strateške planove kako bi u najvećoj mogućoj mjeri iskoristili finansijske prilike koje nudi Evropska unija, te pri tome koristi svoje saveznike i kontakte koje imaju među osobama koje donose ključne odluke.

Pomažemo klijentima da razumiju na koji način djeluje Evropska unija te koja su to pitanja koja djeluju na njihovo poslovanje. Potom razvijamo strategije kojima će ostvariti ciljeve svojih politika.

ECS-BRUSSELS pomno prati razvoj političkih odnosa i zakonodavstva u svim ključnim sektorima. kako bi omogućio najbolju moguću provedbu prilagodbi s ciljem integracije u Evropsku uniju.

S konzultantima u Brusselsu, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, Skopju, Podgorici, Kijevu, Prištini i Tirani, ECS-BRUSSELS može ponuditi stručna znanja u području međunarodnoga poslovanja, zajedno sa saznanjima o lokalnoj birokraciji, čime može poduprijeti poslovne interese svojih klijenata u političkom i poslovnom okruženju u ovoj regiji.

Države kandidatkinje za članstvo u EU, potencijalne države kandidatkinje i evropsko susjedstvo u Istočnoj Evropi i dalje predstavljaju tržište koje se sve više širi i čija je budućnost u Evropi, a mi u tom prostoru svojim klijentima iz regije i iz Evrope nudimo jedinstvenu lepezu usluga koje se temelje na dobro poznavanju lokalnoga tržišta, mjerodavnoga zakonodavstva i načina na koji to tržište funkcioniše. Kontakti koje imamo u državnim tijelima i među državnim službenicima na visokim položajima u svim državama regije omogućavaju nam da pratimo i rješavamo čitav niz važnih slučajeva koji se odnose na ulaganja, trgovinu i usklađivanje sa zahtjevima Evropske unije.