O nama

Evropska unija i proces njezina proširenja, sa specifičnim učincima svih faza integracionih procesa od ključne su važnosti za sve zainteresirane strane, od multinacionalnih korporacija i regionalnih preduzeća do javnih ustanova i nevladinih organizacija u regiji u kojoj se nalaze države kandidatkinje za članstvo u EU (Hrvatska, Turska i Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija), potencijalne države kandidatkinje (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo i Srbija) te evropsko susjedstvo u Istočnoj Evropi (Ukrajina, Moldavija).

ECS-BRUSSELS sa sjedištem u Brusselsu, vodeća je tvrtka u području savjetovanja o evropskim pitanjima i korporativnim strategijama vezanim uz odnos Evropske unije i ove regije, te pružanje usluga strateškog, pravnog i financijskog savjetovanja u regiji i u Evropskoj uniji.

Za ulagače u svim zemljama regije razlika između uspjeha i neuspeha često ovisi o učinku njihovih veza u državnim telima i poslovnom svijetu. Svrha ECS-BRUSSELS-a jest da posluži kao vodič i pomogne svojim korisnicima da se efikasno snađu u lokalnom poslovnom okruženju.

Zahvaljujući našem poznavanju lokalne poslovne prakse i našoj prisutnosti u Evropskoj uniji, naš je tim savršeno pozicionisan za provedbu strateških ciljeva u odnosima s poslovnim ambijentom i javnošću u svim središtima regije u kojima se donose političke i poslovne odluke kao i davanju podrške svim nastojanjima za provođenje prilagođavanja standardima Evropske unije.